атлетски

athletic(al)ly
* * *
athletic.ally

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • атлетски — (грч athletike) 1. што се однесува на атлетиката и на атлет, 2. што им припаѓа на атлетиката и на атлет …   Macedonian dictionary

  • Херкул — (лат. Hercules) 1. мит. латинско име за грчкиот митски херој Херакле 2. херкул фиг. мошне јак, силен, атлетски развиен човек 3. астр. соѕвездие на северната небесна хемисфера …   Macedonian dictionary

  • тартан — (анг. tartan) 1. шкотска карирана волнена или свилена ткаенина (со мостри што се различни за секое племе) 2. шкотска наметка, плед. 1. модерен материјал за изградба на атлетски патеки еластичен, отпорен на атмосферски врнежи, не се лизга 2. назив …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.